Kaş ekimi özellikle kadınların çok tercih ettiği tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Kadınların düzenli ve sürekli kaşlarını aldıkları için kaşlarında küsme denilen bir hadise gerçekleşir. Kaşlar, gençlik yıllarındaki kalınlığı ve hacmi kaybeder. Kaş ekimi ile kaşların eski hacmine ve kalınlığına ulaşmak mümkündür. Kaşlar, geçirilen travmalar, yanıklar ve kazalar nedeniyle de kaybedilebilirler. Bu hasta gruplarında da kaş ekimi başarılı ile uygulanır.
Kaş ekimi nasıl gerçekleştirilir?
Kaş ekimi operasyonu FUE ya da DHI saç ekimi yöntemi gerçekleştirilir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlem 3-4 saat kadar sürer. Kaş ekiminde ense bölgesinden alınan kökler kullanılır. Bu köklerin nakil edilecek bölgeye belirli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmesi gerekir. Saç kökleri ciltten 45 derece açı ile çıkar. Kaşlar ise çok farklıdır. Ciltten yaklaşık 10- 15 derecelik bir açı ile çıkarlar. Kaşın iç bölgesinde yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında ise hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekle sahiptirler. Bu nedenle ekim sırasında çok dikkatli olunmalıdır.
Tedavi sonrası dikkat edilecek noktalar nelerdir?
Ekim bölgesinde bir hafta boyunca çok ufak, iğne başı boyutunda kabuklanmalar görmek olasıdır. Ancak bu kabuklar hızla döküldüğünden hastanın günlük hayatına ve işe dönmesine engel değildir. Kaş ekimi yapılan kişinin iki hafta süreyle denize, havuza girmemesi, yoğun güneş ışığına maruz kalmaması, solaryum yaptırmaması, yoğun spordan kaçınması önerilir.
Kaş ekimi sonrasında kaşlar ne zaman çıkar?
Ekim sonrası 3 ay sonra çıkmaya başlar. Yaklaşık 7-12 aylık bir süreç sonunda kaşlar son şeklini alır. Şunu da unutmamak gerekir ki kaşlar ekildikten sonra tıpkı saçlar gibi 15 gün sonra dökülmeye başlar. 3 ay kadar dökülme süreci devam eder. 3. aydan sonra kaşların dökülmesi söz konusu değildir.Kaş ekimi sırasında kök ensedeki saçlardan alındığı için saç gibi hızlı uzarlar. Bu nedenle uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesinde fayda vardır. Bir sene sonunda kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerine uyum sağlarlar ve uzama hızları yavaşlar. Keserek düzeltme ihtiyacı azalır.