Kol Germe Nedir?

Yaşlılık, genetik faktörler, çevresel etkenler ve son olarak sık kilo alıp verme eylemi neticesinde meydana gelen sarkmaların toparlanması ve daha gergin, daha sıkı bir cilt yapısı elde edilmesi durumuna kol germe adı veriliyor. Bu kimi zaman cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulama ile söz konusu olurken kimi zaman da cerrahi müdahale ile birlikte gerçekleştiriliyor. Kol germe son dönemde çok daha fazla hasta tarafından tercih ediliyor ve doktorlar da bu konuda gayet başarılı sonuçlar elde ediyor. Görsel anlamda yaşadığınız sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorsanız eğer sizler de bir an önce doktorların kapısını çalabilir ve müdahale için ilk adımı atabilirsiniz.

Kol Germe Ameliyatı Gerektiren Durumlar

Pazu bölgesinde meydana gelen sarkma ya da bu bölgenin alt kısmında meydana gelen sarkmalar, kol germe operasyonu gerektiren durumlar arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında tişört giyen kimseler, kollarını kaldırdıkları takdirde bu sarkma daha gözle görülebilir ve dikkat çekici bir hal alıyor. Bu rahatsız edici görüntü estetik sorunları da beraberinde getiriyor. 1.5 ila 2 saatlik kısa bir operasyon neticesinde bu sarkmaları ortadan kaldırmak mümkündür ve daha da önemlisi operasyon esnasında hasta herhangi bir şekilde acı duygusu hissetmez ya da beraberinde ağrı hissetme gibi bir durum söz konusu değildir.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol germe ameliyatı öncesinde birtakım tetkiklere başvurulur ve bu tetkikler ile birlikte sarkma nedeni belirlenir. Sarkma nedeni tespit edildikten sonra buna uygun tedavi yöntemi seçilir ve harekete geçilir. Eğer ihtiyaç duyulursa liposuction ile ilk müdahale yapılır ve sonrasında fazla deri de cerrahi müdahale ile alınacaktır. Ameliyat, lokal anestezi destekli bir ameliyattır ve ortalama 1.5 ila 2 saatlik bir süre karşımıza çıkıyor. Hasta ve hekim konforu üst seviyededir ve anestezi destekli bir müdahale olduğu için operasyon esnasında hastanın herhangi bir şikâyeti de olmayacaktır. Bazı hastalarda ise genel anestezi tercih edilir ve bu hastaların taburcu edilmesi de operasyondan 1 gün sonrasında erteleniyor.

Kol Sarkma Oluşmasının Nedenleri

Kol sarkmasının en önemli nedenleri arasında yaşlılık belirtileri yer alıyor. Yaşlanmaya başlayan vücut kendini salıyor ve kol bölgesi de buna direnemeyen bölgelerden bir tanesidir. Bir diğer neden ise genetik faktörlerdir. Bu sorunu erken yaşta yaşayan akrabanız varsa eğer sizler de risk grubunda yer alıyorsunuz demektir. Kol sarkmasının nedenlerinden bir diğeri ise sık kilo alıp verme durumudur. Diyet yaptıktan sonra verdiğiniz kilolar ve kısa bir süre sonra alınan kilolar da bu sarkmalara neden olabiliyor. Sarkma tedavisi gayet basit ve az önce de belirttiğimiz gibi son dönemde daha başarılı bir şekilde uygulandığını da görebiliyoruz.

Liposuction ile Kol İnceltme

Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan liposuction tedavisi ile birlikte kol bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak mümkündür. Bu uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için sarkma nedeninin doğru bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bazı cilt yapılarında liposuction tedavisi yeterli olurken bazı ciltlerde ise bu uygulama yeterli olmayacaktır ve cerrahi müdahale de gerekebiliyor. Kol bölgesinde özellikle pazu altı olarak adlandırılan bölgenin çok daha fazla sarktığı görülüyor ve yaz aylarında tişört giyen kimseler de estetik bakımından bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiriyor. Yarım saatlik basit bir liposuction uygulaması ile birlikte bu fazlalıkların giderilmesi ve derinin daha sıkı bir görünüme sahip olması da mümkündür. Üstelik operasyon esnasında herhangi bir ağrı ya da sızı durumu da söz konusu değildir.